Hakadal seminar

IMG_9113

Fredag den 21 September, kørte vi mod Hakadal i Norge, for både at deltage i Hakadal sledehundklubs årlige seminar, og hente Caspers nye slæde fra DogPaddleDesigns Alaska v/Cody Strathe. Cody er også selv langdistance musher, og skal bl.a køre Yukon Quest denne sæson.

Seminaret bliver afholdt i Harestua en lille by, 5km. nord for Hakadal, og 40km nord for Oslo.
Hakadal seminaret har hvert år kendte udenlandske foredragsholdere på programmet. I år var det Aliy Zirkel og Allen Moore -fra  SP Kennel  Two Rivers i Alaska.
De norske foredragsholdere var bl.a Thomas Wærner, Stein Håvard Fjestad, og Jan Vidar Dahle. Et karakteristik træk hos nordmændene er de de træner helt utroligt meget op til de de lange løb. Norske langdistance hunde har virkelig mange km i benene.

 

Vi så helt klart meget frem til at høre Aliy og Allen tale om Yukon Quest, Iditarod og trænings metoder.
De fortalte om hvordan SP kennel blev til, lige fra hvordan Aliy startede med at køre hund, til hvordan kennelen ser ud i dag med mål, løb og strategier i konkurrence og træning. Allen lavede en interessant gennemgang af deres udstyr og seler. De anvender et system med ManMats korte seler hvor hundene løber uden necklines. Det giver hundene mere bevægelighed, og mindre tryk ned på bag på hofterne.

 

Mellem de forskellige foredrag var der så mulighed for at tage div.  hunde grej og gear i øjesyn på de udstillede stande udendørs. Mange af Norges bedste hundekører var også tilstede. Bl.a Sigrid Ekran, Robert Sørlie, Ralph Johannesen, Bjørnar Andersen og Nina Skramstad. Det er jo lidt sjovt og spændende at møde de folk man har fulgt på nettet gennem mange år.

Lørdag aften havde vi hyggeligt social samvær på Viubråtan ferie center, med grill og hundesnak på div. udenlandske sprog.

Afslutning søndag kl. 17.00. Så var det bare at laste slæden og stikke sydover. Inspirerende og motiverende.

QR Code Business Card